سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه:

ایران برنامه‌ای برای ملاقات با مقامات آمریکایی در نیویورک ندارد / ترکیب تیم مذاکره کننده در حال بررسی است /

سخنگوی وزارت خارجه کشور گفت که ایران برنامه‌ای برای ملاقات با مقامات آمریکایی در نیویورک ندارد.
به گزارش فارس، سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این‌که امیرعبداللهیان فردا عازم نیویورک خواهد بود، گفت: وزیر خارجه با همه وزرای خارجه ۱+۴ ملاقات‌های دوجانبه خواهد داشت، ولی تا الان تصمیمی درباره برگزاری نشست ایران و ۱+۴ اتخاذ نشده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: درباره مسائل داخلی لبنان صحبتی ندارم ولی اگر لبنان درخواستی داشته باشد در اختیار آن قرار می‌دهیم.

 

وی درباره اظهارات سیدابراهیم رئیسی در خصوص رایزنی‌ها در تاجیکستان درباره افغانستان نیز بیان کرد: آن‌چه در حاشیه نشست شانگهای اتفاق افتاد به صورت جدی در بیانیه چهارجانبه عنوان شد.

 

خطیب‌زاده بیان کرد: در روزهای آتی نتایج گفت‌وگوها در سطح سران و بین هیأت‌ها بیشتر روشن خواهد شد.

 

وی درباره سفر امیرعبداللهیان به نیویورک و نشست وزرای خارجه ۱+۴ در نیویورک نیز اظهار داشت: امیرعبداللهیان فردا عازم نیویورک خواهد بود برای شرکت در نشست مجمع عمومی و تا الان حدود ۴۵ ملاقات دوجانبه با وزرای خارجه کشورهای مختلف از قاره‌های مختلف خواهد داشت.

 

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: درباره نشست ۱+۴ به شما تأکید کنم اگر ببینیم این ملاقات می‌تواند در مسیر آن‌چه گفتیم یعنی مذاکره سودمند باشد تصمیم آن را اتخاذ خواهیم کرد. الان تصمیمی اتخاذ نکرده‌ایم. آن‌چه مهم است این است که وزیر خارجه با همه وزرای خارجه ۱+۴ ملاقات‌های دوجانبه خواهد داشت و اگر دستورکار ویژه‌ای بود می‌تواند به صورت جمعی بین ایران و ۱+۴ برگزار شود ولی الان در این خصوص تصمیمی اتخاذ نشده است.

 

خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی اظهار داشت: سازمان همکاری شانگهای ظرفیت‌های مختلفی دارد که استفاده شود و هم این سازمان و هم ایران می‌توانند از ظرفیت‌های متقابل هم برای ارتقای روابط و جایگاه سازمان استفاده کنند. حضور ایران در شانگهای باعث قدرتمندتر شدن این سازمان خواهد شد. سازوکارهای درونی این سازمان برای ما مهم است و متعهدیم این سازوکارها را با همکاری و کمک اعضا ارتقا دهیم.

 

وی گفت: عضویت ایران در شانگهای پایان عملی شکست پروژه انزوای ایران توسط برخی‌ از جمله آمریکا بود.

 

سخنگوی وزارت خارجه درباره FATF گفت: مجمع در حال بررسی در یک محیط فنی و حرفه‌ای تصمیم را اعلام خواهند کرد.

 

وی همچنین عنوان کرد: ترکیب تیم مذاکره کننده در حال بررسی است و شکل و شمایل این تغییرات هنوز نهایی نشده و به محض نهایی شدن به اطلاع همه خواهد رسید.

 

خطیب‌زاده گفت: در ماه آتی ۶۰ میلیون دُز واکسن وارد خواهد شد. درباره این‌که چه واکسنی وارد ایران شود فقط وزارت بهداشت نظر می‌دهد و هر واکسنی مورد تایید وزارت بهداشت باشد وارد می‌شود.

 

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی اظهار داشت: تمامیت ارضی کشورهای همسایه برای ما از هر چیزی مهمتر است و همکاری های منطقه ای مبنای توسعه، صلح و ثبات در این منطقه است. آن‌چه الان در حال اتفاق است فکر می‌کنیم باید به یک همکاری دسته جمعی تبدیل شود. ایران با توجه به روابط بسیار خوب با جمهوری آذربایجان و ارمنستان تلاش می‌کند توافقات قبلی بین دو کشور بعد از جنگ را تسهیل کند. تنها مسیر، مسیری است که با اجماع و مرضی الطرفین صورت بگیرد. ایران توسعه این کشورها را توسعه خود می‌داند.

 

وی ادامه داد: همه همسایگان باید بدانند مسیر توسعه، صلح و ثبات یک مسیر دسته جمعی است و در یک مسیر دسته جمعی قطعا صلح و ثبات موفق‌تر خواهد بود.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین گفت: آن‌چه در افغانستان رخ می‌دهد راه‌حل معجزه آمیز ندارد. کشورهای همسایه باید کمک کرده و صادقانه پرهیز کنند  از این‌که خواست و اراده‌ای را به مردم افغانستان تحمیل کنند و در مسیری بروند که اعتمادزایی کند نه اعتمادزدایی.

 

وی افزود: ما به مردم افغانستان فکر می‌کنیم و به آنها متعهدیم و در عین حال تمامی مساعی خود را به کار می‌گیریم که به آینده افغانستان کمک کنیم.

 

خطیب‌زاده همچنین اعلام کرد که نشست آینده درباره افغانستان در دست پیگیری است ولی رایزنی ها بین کشورهای منطقه در جریان است.

 

وی همچنین گفت که ایران برنامه‌ای برای ملاقات با مقامات آمریکایی در نیویورک ندارد.

 

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی دو راننده‌ای که در جمهوری آذربایجان در بازداشت هستند، اظهار داشت: سفارت این موضوع را پیگیری کرده و انتظار از جمهوری آذربایجان است که فورا این دو نفر را آزاد کرده و اجازه دهند به مسیر خود ادامه دهند. تمامیت ارضی کشورهای همسایه برای ما مهم است.

 

وی در پاسخ به سؤالی اظهار داشت: در سیاست خارجی متوازن هر چند آسیامحور و همسایگان در اولویت هستند ولی قطعا ظرفیت کشورها و قاره‌های دیگر مهم است.