حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور:

عراق مجوز برای ۳۰ هزار زائر فقط از مسیر هوایی صادر کرده است

معاون وزارت کشور گفت: وزارت بهداشت و وزارت کشور عراق با حضور مسئولان سفارت ما در این کشور جلسه تشکیل دادند و با حضور ۳۰ هزار زائر ایرانی موافقت کردند و قرار شد این موضوع نهایی شود.
به گزارش ایرنا، رییس ستاد اربعین با بیان اینکه کشور عراق فقط مجوز برای ۳۰ هزار زائر آن‌هم از مسیر هوایی را صادر کرده است، گفت: عبور از مرزهای زمینی ممنوع است و دولت عراق برای متخلفان مجازات‌هایی اعمال می‌کند.

حسین ذوالفقاری روز دوشنبه پس از نشست ستاد اربعین در جمع خبرنگاران گفت: نحوه اعزام زائر به مراسم اربعین چند ماه قبل با توجه به روند بیماری در دستور کار مسئولان مربوطه در کشور ما و  عراق قرار گرفت و با توجه به وضعیتی که بود وزارت بهداشت دو  کشور اقدام کردند.

 

وی ادامه داد: این موضوع در کمیته امنیتی اجتماعی و ستاد ملی اربعین با حضور مسئولان وزارت بهداشت مورد بررسی قرار گرفت و این پیشنهاد مطرح شد که افرادی که واکسن دریافت کردند و فاقد بیماری زمینه‌ای هستند در مراسم اربعین در صورت موافقت کشور عراق شرکت کنند. در ادامه این موضوع در ستاد ملی مدیریت مبارزه با کرونا مطرح شد که در صورت موافقت دولت عراق، مردم در مراسم اربعین امسال شرکت کنند.

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور خاطرنشان کرد: در این زمینه دستورالعمل کاملی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی تهیه شد و مواردی را در کشور عراق باید مورد توجه قرار بگیرد هم در قالب دستورالعملی مشخص شد.

 

ذوالفقاری ادامه داد: وزارت بهداشت و وزارت کشور عراق با حضور مسئولان سفارت ما در این کشور جلسه تشکیل دادند و با حضور ۳۰ هزار زائر ایرانی موافقت کردند و قرار شد این موضوع نهایی شود.

 

وی اظهار کرد: روز گذشته بر اساس اعلام سفارت ایران در عراق، دولت عراق موافقت کرد حداکثر ۳۰ هزار ایرانی می‌توانند در مراسم اربعین شرکت کنند. زائران باید ۷۲ ساعت قبل از سفر تست منفی پی سی آر داشته باشند و این سفر هرگز از مرز زمینی انجام نخواهد شد.

 

معاون وزارت کشور افزود: با در نظر گرفتن اولویت‌های سلامت مقرر شد یک‌هزار نفر در قالب موکب داران که همه ساله در عراق فعالیت می‌کردند و همچنین کمیته‌هایی که وظایفی در عراق دارند، ساماندهی شوند.ساماندهی ۳۰ هزار نفر قابل توزیع در کل کشور نبود و می‌توانست تبعیض‌هایی را به همراه داشته باشد.

 

ذوالفقاری تصریح کرد: تصمیم دیگر این بود افرادی که به عراق اعزام می‌شوند فاقد بیماری زمینه‌ای باشند و اولویت با کسانی باشد که واکسن را دریافت کرده باشند و آزمایش پی سی آر آنان منفی باشد. برای برگشت هم قرار شد از همه این افراد تست پی سی آر رایگان گرفته شود تا مشکلی نداشته باشند.

 

به گفته معاون وزیر کشور اگر افرادی حین برگشت مریضی داشته باشند،  قرنطینه می شوند.

 

ذوالفقاری درباره بسته شدن سامانه سماح برای نام نویسی زایران اربعین گفت: ثبت نام اولیه مبنای قولی بود که در عراق برای حضور ایرانی ها داده شده بود. به همین منظور و برای از دست نرفتن فرصت، ثبت نام مشروط انجام شد تا در صورت موافقت عراق این آمادگی را داشته باشیم.

 

رییس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه ویزای زائران مجانی است، گفت:  قرار شد کمیته‌ها براساس برنامه‌ریزی انجام شده لیست‌ها را در اختیار ستاد مرکزی اربعین قرار دهند. سفارت عراق هم برای صدور ویزا هماهنگی کند که تاکنون هنوز دستورالعملی برای سفارت ایران در عراق صادر نشده است و باید در این زمینه رایزنی کنیم.

 

وی ادامه داد: کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین که کار اسکان و تغذیه را  انجام می‌دهد و سال‌های گذشته اعزام می‌شدند، کاملا شناسایی شده هستند و برای همان موکب داران قبل، سهمیه گذاشته شد تا این افراد که امکانات و مکان‌هایی در داخل عراق دارند بتوانند زائران را حمایت کنند.

 

ذوالفقاری در پاسخ به این پرسش که آیا عراق نوع خاص واکسن تزریقی کرونا را معتبر می‌داند یا نه، گفت: برای عراق اصلا بحث واکسن مطرح نیست و فقط زایر ۷۲ ساعت قبل از ورود به این کشور باید تست پی سی آر منفی داشته باشد. اما وزارت بهداشت ایران اولویت را بر داشتن واکسن می‌داند.