پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری:

هنوز به قله پیک پنجم کرونا نرسیده ایم / احتمال سرایت ویروس کرونای دلتا در فضای باز / با گذشت ۲هفته از علائم احتمال سرایت بیماری وجود ندارد

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر اینکه هنوز به قله پیک پنجم نرسیده ایم گفت: در حال حاضر محدودیتی در شهر تهران نداریم پس بهتر است محدودیت‌های کرونایی را از خانواده آغاز کنیم.

پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در پاسخ به این پرسش که آیا مدت زمان قرنطینه کرونای دلتا افزایش یافته و به ۳ هفته رسیده است گفت: معیار دقیق و ثابتی برای قرنطینه کرونای دلتا وجود ندارد اما چون فرآیند جداسازی ویروس دلتا نسبت به انواع قبلی آن افزایش یافته و در نوع شدید آن تا ۱۸ روز امکان دفع ویروس از بدن بیمار وجود دارد؛ توصیه می شود افرادی که به نوع شدید بیماری مبتلا شده اند قرنطینه را تا ۳ هفته ادامه دهند.

 

وی افزود: هنوز مقاله دقیقی برای این مورد وجود ندارد و تمامی دستورالعمل‌ها بر روی ۲ هفته قرنطینه تنظیم شده است اما به ویژه افرادی که بیماری‌های نقص ایمنی دارند و یا افرادی که به نوع شدید کرونای دلتا مبتلا شده و درگیری شدید ریوی داشته و سرفه دارند بهتر است تا ۳ هفته استراحت کنند ولی برای افرادی که به نوع خفیف بیماری کرونا مبتلا شده اند و تا ۴۸ ساعت تب دارند و بهبود می یابند؛ دو هفته استراحت کافی است.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر اینکه نیازی نیست بیماران بهبود یافته تست مجدد پی سی آر یا تست آنتی بادی بدهند گفت: تست پی سی آر برای تشخیص ۱۰۰ درصد مهم است.هیچ یک از این تست ها پس از بهبود ارزشی ندارد و فقط تحمیل هزینه اضافی به مردم است . برخی مواقع نتیجه تست پی سی آر بیماران بهبود یافته تا ۳ ماه مثبت است.

دو هفته که از علائم می‌گذرد دیگر احتمال سرایت بیماری وجود ندارد.

 

وی در واکنش به اظهارات دکتر زالی رئیس ستاد مبارزه با کرونای تهران مبنی بر اینکه، سرایت پذیری ویروس کرونای دلتا حتی در فضای باز هم بسیار بالا است گفت: منظور ایشان برخورد در فضای باز است. انتقال ویروس معمولی کرونا حین گفتگوی دو نفر با هم  بدون ماسک و در فضای باز اندک است اما انتقال ویروس دلتا در این شرایط و بدون ماسک بسیار بیشتر است.

 

طبرسی در پاسخ به اینکه آیا داروی ضد کلسترول(استاتین) در کاهش شدت ابتلا به کرونا موثر است؟ گفت: این موضوع ثابت شده نیست اما بر اساس مطالعات افرادی که از این داروها استفاده می کنند کمتر به کرونا مبتلا می شوند. این اظهارات به این معنی نیست که افراد برای پیشگیری از کرونا این دارو را استفاده کنند چون استاتین عوارض کبدی به همراه دارد اما افرادی که از این دارو پیش از این هم استفاده می کردند همچنان باید از آن استفاده کنند.

 

وی درباره استفاده از داروی لوزارتان به عنوان پیشگیری کننده کرونا گفت: فشار خون بیماران کرونایی معمولا کاهش می‌یابد و استفاده از لوزارتان باعث کاهش بیشتر آن می‌شود به همین دلیل لوزارتان بیماران کرونایی که فشار خون بالا دارند در دوره ای که کاهش فشار خون دارند، قطع می شود.

 

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا ضمن انتقاد از مصرف بیش از اندازه دارو توسط هموطنان برای درمان کرونا گفت: کرونا در موارد خفیف، نیاز به داروی زیادی ندارد. متاسفانه مردم ما داروی زیادی برای کرونا مصرف می‌کنند. تداخلات دارویی می‌تواند موجب برادی‌کاردی، افت قند و افت ضربان قلب شود که افزایش مرگ و میر را در پی دارد.

 

وی درباره معجره دگزامتازون در حین عفونت ریوی گفت:  تنها درمان‌هایی که موجب کاهش مرگ و میر می شود همین داروهای ضد التهابی هستند و دگزامتازون یکی از این داروها است و داروی اکتمرا که در ایران به نام تمزیوا شناخته می‌شود ، باعث کاهش مرگ و میر ۱۰ تا ۱۵ درصدی شده است. متاسفانه کرونا درمان ۱۰۰ درصدی ندارد. درمان اصلی کرونا اکسیژن است. افرادی که دچار افت اکسییژن می شوند در خانه نمانند و به مراکز درمانی مراجعه کنند. متاسفانه برای افرادی که اکسیژن خون آنها به زیر ۵۰ تا ۶۰ درصد می رسد نمی توان کاری کرد.

 

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ضمن انتقاد از فرآیند اجرای محدودیت ها در تعطیلات ۶ روزه تاکید کرد: هنوز به قله پیک پنجم نرسیده ایم چون هنوز بیماری نوسان دارد. تعطیلات ۶ روزه خوب اجرا نشد و موجب افزایش بیماری شد. طی آن چند روز ورودی بیماران به بیمارستان مسیح دانشوری به ۴۴۰ نفر رسید . در حال حاضر این تعداد به ۳۵۰ تا ۳۷۰ نفر رسیده است اما این تعداد معنی دار نیست. هرگاه تعداد بیماران بر روی یک عدد ثابت ماند می‌توانیم حدس بزنیم به قله رسیدیم که پس از ان کاهش خواهیم داشت اما زمانیکه در تعداد نوسان داریم نشان دهنده این است که هنوز به قله نرسیده‌ایم.

 

طبرسی توصیه کرد: مردم خودشان محدودیت را در خانواده خود رعایت کنند چون هیچ محدودیتی در شهر تهران اجرا نمی شود ولی ما خودمان می دانیم که فضای بسته خطرناک است و احتمال ابتلا به بیماری بالا است به همین دلیل خودمان باید به خاطر حفظ جان خود و دیگران از شرایط خطرناک دوری کنیم و فقط برای کارهای واجب به بیرون مراجعه کنیم.

 

وی مهمترین کار برای بیماران کرونایی را استراحت عنوان کرد و اظهار داشت: بسیاری از مردم به جای اینکه در منزل استراحت کنند مدام در حال مراجعه به پزشک هستند و یا اینکه می‌خواهند به کارهای روزمره خود برسند و حتی ورزش و پیاده روی داشته باشند. مراجعه به پزشکان متعدد موجب افزایش شدت بیماری می شود. استراحت کامل بهترین درمان است. مصرف زیاد مایعات و تغذیه مناسب کمک می‌کند بیماری به صورت خفیف مانده و درمان شود.