به ازای هر خودرو ۳۱۸ نفر ثبت‌نام کردند

مرحله سی و چهارم فروش فوق العاده ایران خودرو در حالی به پایان رسید، که در این مرحله ۹۷۵۰ خودرو عرضه شده بود.

مرحله سی و چهارم فروش فوق العاده ایران خودرو در حالی به پایان رسید، که در این مرحله ۹۷۵۰ خودرو عرضه شده بود. در نقطه مقابل بیش از ۳ میلیون و ۱۰۱ هزار نفر در این لاتاری خودرویی ثبت نام کرده بودند.

مرحله سی و چهارم فروش فوق العاده ایران خودرو به پایان رسید و برندگان لاتاری خودرویی مشخص شدند؛ در این مرحله سه خودروی رانا پلاس، پژو ۲۰۷ دستی پانوراما و دنا پلاس اتوماتیک عرضه شده بود. بر اساس آمار های منتشر شده، در این مرحله بیش از سه میلیون و ۱۰۱ هزار نفر شرکت کرده بودند؛ این در حالی است که ۹هزار و ۷۵۰ خودرو از سوی ایران خودرو عرضه شده بود؛ به بیان دیگر به طور میانگین به ازای هر ۳۱۸ نفر تنها یک خودرو عرضه شده بود.

در میان خودروهای عرضه شده، پژو ۲۰۷ دستی پانوراما با حدود دو میلیون و ۲۷۹ هزار نفر، بیش‌ترین متقاضی را داشت. با وجود تقاضای قابل توجه، تنها ۲۵۰۰ دستگاه از این خودرو عرضه شده بود. این اعداد نشان می دهد که شانس برنده شدن متقاضیان پژو ۲۰۷ دستی در این مرحله تنها ۰٫۱۱ درصد بود. به بیان دیگر، به ازای هر خودرو، ۹۱۲ متقاضی وجود داشت.

ایران خودرو در حالی برای این مرحله ۱۲۵۰ دستگاه رانا پلاس عرضه کرده بود که بیش از ۴۹۹ هزار نفر متقاضی این خودرو بودند. بنابراین شانس برنده شدن متقاضیان خودروی راناپلاس حدود ۰٫۲۵ درصد بود؛ این یعنی به ازای هر خودروی عرضه شده، حدود ۳۹۹ متقاضی ثبت نام کرده بودند.

دناپلاس توربو اتوماتیک در این مرحله با ۶هزار دستگاه بیش‌ترین ظرفیت را داشت. با این وجود از میان سه خودروی عرضه شده، کم‌ترین متقاضی برای این خودرو ثبت شد. در این مرحله حدود ۳۲۳ هزار نفر برای خرید دناپلاس اتوماتیک ثبت نام کرده بودند. شانس برنده شدن متقاضیان این خودرو حدود ۱٫۸۶ درصد بود؛ به بیان دیگر به ازای هر خودروی عرضه شده ۳۱۸ نفر ثبت نام کرده بودند.

نمودار زیر تعداد متقاضیان و ظرفیت خودروهای عرضه شده در مرحله سی و چهارم فروش فوری ایران خودرو را نشان می دهد:

نمودار

هر مرحله از فروش فوری که جلو می رود نشان می‌دهد که این روش تنها رانت عظیمی را به جیب برندگان سرازیر می کند، بدون آنکه بازار خودرو را به تعادل برساند.

در این مرحله بیش‌ترین اختلاف قیمت مربوط به خودروی پژو ۲۰۷ دستی بود؛ جاییکه اختلاف قیمت بازار و مصوب این خودرو به بیش از ۱۲۵ میلیون تومان رسید. دنا پلاس اتوماتیک ۷۷ میلیون تومان و رانا پلاس نیز ۵۵ میلیون تومان اختلاف قیمت داشتند.

در مجموع این مرحله حدود ۸۴۹ میلیارد تومان رانت میان برندگان خوش شانس توزیع شد! نمودار زیر قیمت مصوب، بازار و اختلاف قیمتی را نشان می دهد:

نمودار2